Tilbage til forsiden 
 Tilbage til side-top 
Prag informationer
 Kort over Prag - Distrikter 
 Kort over Prag - Centrum 
 Praktiske oplysninger, Prag 
 Praktik ved bestilling 
Prag - indkvarteringer
 Prag 
 Prag 1+2 (centrum) 
 10-15 min. gang - centrum 
 10-15 min. metro/sporvogn - centrum 
 Hoteller & Pensioner 
 Cesky Sternberg, 25 km syd for Prag 
Øvrige destinationer
 Tjekkiet - øvrige destinationer 
 Berlin 
 Wien 
 Budapest 
 Toscana 
 Gardasøen 
 Rom 
 Spanien 
Informationer / Nyttige links
 Om Binggeli Travel 
 Send os en e-mail 
 Forsikringer / Nyttige links 
 Tlf.: 6530 1640 
 e-mail:   info@binggeli-travel.dk 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prag / Tjekkiet

- praktiske oplysninger

Prag

Den Danske Ambassade i Prag:
Maltezske nam. 5, 11801 Praha 1. Tlf. +42 (0) 257 531 600. Åbent: mandag-fredag fra 8,30 –16,30.
 
Motorvejsafgift:
For kørsel på motorveje i Tjekkiet betales nu en afgift. For 0-10 dage, ca. Krc. 100,- (ca. DKr. 25,-) - for 0-30 dage, ca. Krc. 200,- samt for 1 år, ca. Krc. 800,- Klistermærket skal sættes i forruden og købes ved grænseovergangene og benzinstationer. Husk at medbringe den originale registreringsattest for bilen og det ”grønne kort” udstedt af forsikringsselskabet. Husk, at tømme og låse bilen før den forlades. Hvis man parkerer i centrum af Prag anbefales det kraftigt at finde en parkeringsplads eller et parkeringshus med overvågning.
 
Promillegrænsen:
I Tjekkiet er promillegrænsen 0,0! - Hvis man overtræder denne grænse, kan man risikere store bøder eller fratagelse af kørekortet.
 
Valuta-enheden:
I Tjekkiet er valuta enheden Krc. - tjekkiske kroner. Kursen svinger lidt op og ned, men 1 dansk krone er ca. = 4 tjekkiske kroner. Kort (Visa, Master Card m.m.) er nu almindeligt. Det anbefales at veksle i en af de store banker, som generelt har de bedste kurser samt det laveste vekselgebyr (2%) eller i vekselautomater, som findes mange steder rundt i Prag. Hvis du veksler i en bod, så vær opmærksom på vekselgebyret! den er tit dyrere end i bankerne. Veksel aldrig ”sort” på gaden! - det er forbudt - og der er stor risiko for at du får falske/gamle pengesedler. Man kan også veksle ved grænseovergangene samt i lufthavnen og på banegården.
 
Spærring af kreditkort:
Visa, Diners Club: tlf.: +45- 4489 2929, Master Card: tlf.: +45 4489 2750
 
Tyveri:
Tyveri er desværre meget udbredt - også i Prag. Pas godt på løse pengepunge og løsthængende tasker og fotografiapparater. Lommetyvene optræder mest i metro og sporvogne eller i store forsamlinger og i gågaderne.
 
Nødhjælp:
Politi tlf.: 158 - Ambulance tlf.: 155 - Brand tlf.: 150 - Autohjælp tlf.: 154 eller 123 - SOS Danmark tlf.: 0045 70105050 - Lægehjælp for udlændinge: Roentgenova 2, Prag 5. Tlf.: 5292 2146, 5292 2191, 5292 1111
 
Sygdom:
Det gule sygesikringskort er også gældende i Tjekkiet. Der kan dog være steder, hvor man må betale kontant for lægehjælp og så vil man senere ved hjemkomst få refunderet regningen.
 
Telefonering:
Cifferkoden for Danmark er 0045. Derefter drejes det ønskede nummer.
 
Elektricitet:
Der er alm. 220 volt.
 
TAXA-systemet:
Taxa systemet i Prag er meget korrupt. Det er meget billigt at køre med taxa, men hvis man som turist ikke er meget vågen, kan man roligt regne med at blive taget ved næsen tre ud af fire gange man vælger denne form for transport. Vort bedste råd er, at aftale prisen med chaufføren inden han kører - eller se efter taxier der står AAA på, - de er rimeligt seriøse.
 
Metro, Bus og Sporvogn:
er meget effektive transportmidler i Prag. Billetterne -  som gælder både til metro, sporvogn, bus og tandhjulsbanen på Petrinbjerget - koster 20 Krc. for voksne og 10 Krc. for børn (6-15 år) = ca. Dkr. 5,00/2,50. Billetten gælder 1 time og man kan skifte på samme billet til metro, bus eller sporvogn. Metroen kører fra kl. 05.00 til kl. 24.00. Billetten stikkes i en klippemaskine og stemples (ved nedgangen til metroen eller i sporvognen). Der findes også natbusser og natsporvogne i Prag, men de kører ikke så ofte som om dagen. Bemærk, at billetterne ikke kan købes direkte i transportmidlet, men skal købes i forvejen på en metrostation, tobaks-forretning eller hos Codan Agentura, Zlatnicha 10 (Prag 1), v/Nam. Republicky. Dagskort kan købes for ca. Dkr. 12,-. Der findes også 3, 5 og 7 dages kort, hvor man så kan køre ubegrænset i det antal dage billetten gælder.
Metro og sporvogn: Klik her for at se en oversigt 
 
 
Kulturarrangementer:
er talrige i Prag. Klassisk musik kan nydes bl.a. på Smetanacenen i "Obecny Dum". Opera findes på Statsoperaen, Smetanateatret og i Nationalteatret. Blandt de mest populære kulturarrangementer kan nævnes Laterna Magika, hvis forestillinger alle kan forstå da det er en blanding af pantomime, film og lydeffekter. Disse forestillinger foregår på Nationalteatrets nye scene. Da teatergruppen er meget populær, er det ofte vanskeligt at få billetter så det er en god ide at bestille dem hjemmefra, prisen er ca. Dkr. 250,- pr. stk. De kan bestille gennem vort kontor i Danmark og billetterne ligger så klar til afhentning i Prag.
 
Nationale helligdage:
1 januar, 1.+2. Påskedag, 1 Maj, 8 Maj, 6 Juli, 28 Oktober, 17 November, 24+25+ 26 December.
 
Indkøbsmuligheder:
Specielt plader og CD'er er billige. Tjekkiske indspilninger af klassisk musik er af høj meget høj kvalitet. Krystalglas er blevet dyrere men det er stadig muligt at købe dem betydeligt billigere end i Danmark. Man kan evt. tage udenfor Prag og besøge et af de mange glasfabrikker. Skind- og lædervarer er også billige, men må ikke udføres i overflod.
 
Litteratur:
Det er en god ide at læse lidt om Tjekkiet/Prag inden man skal derned, så får man meget mere ud af turen. Der findes nu et utal af bøger bl.a. Inge Bro Jørgensens bøger "Prag - kulturhistoriske byvandringer" kan varmt anbefales. Hvis behovet kun er en praktisk guide, kan Politikens ”Alternative Guide” være til stor nytte. En meget grundig og overskuelig guide, skrevet af Henrik Lund og Lis Jensen, med titlen "Værd at se i PRAG" kan også findes hos de fleste boghandlere. Alle disse bøger har det til fælles, at de er skrevet af folk med stor kærlighed og et mangeårigt kendskab til Prag og Tjekkiet/Slovakiet.
 
Restauranter:
Der findes masser spisesteder overalt i Prag og det er meget billigt at gå ud og spise. Men check altid regningen, det hænder der har ”sneget” sig en enkelt øl, datoen eller andet på, som man ikke har fået! De fleste betaler den bare fordi det jo er så billigt i forvejen. Normalt er drikkepenge includeret - men man rundet gerne op. Der er ingen regler for det - men ca. 10% er fint.

 

Ring til os på tlf.: 65 30 16 40 eller send en mail til info@binggeli-travel.dk og fortæl os hvad du søger

- så skal vi hjælpe med at finde det.